Webteksten en SEO | Word vindbaar in Google

 

Je nieuwe website is bijna klaar. Alleen nog een paar webteksten schrijven. Appeltje eitje. Of toch niet? Je webteksten bepalen meer dan je denkt: of jouw website goed vindbaar is in Google, of je de juiste doelgroepen aanspreekt en of zij worden aangezet tot actie.

 

Een effectieve webtekst kenmerkt zich door een goede balans tussen leesbaarheid en zoekmachinevriendelijkheid. Vanzelfsprekend wordt elke tekst primair geschreven voor de doelgroep. Om Google in staat te stellen te bepalen welke zoekopdrachten aansluiten bij uw website, moet elke webtekst de juiste zoekwoorden bevatten in de juiste verhouding.

 

Als ervaren SEO-schrijver stel ik jouw teksten zo op dat Google begrijpt bij welke zoekopdrachten de webpagina getoond moet worden in de zoekresultaten. Uiteraard mét behoud van de leesbaarheid en aansprekendheid voor de doelgroep.

“Sinds 2017 verzorgt Wendy voor ons webteksten, blogs en whitepapers. Naast haar kwaliteiten als copywriter is Wendy punctueel, planmatig, neemt ze initiatief, denkt ze goed mee en houdt ze zich aan de afspraken. Kortom: fijn om mee samen te werken.”
Dick Tool, directeur/eigenaar CFO Capabel