Vacatureteksten | Spreek de juiste kandidaat aan

Je zet een vacature op internet en wordt vervolgens overspoeld met sollicitaties. Alleen zit de juiste kandidaat er nog niet bij. Hoe spreek je de meest geschikte kandidaat aan? En hoe krijg je hem of haar zover om bij jouw organisatie te solliciteren?

 

Een goede vacaturetekst is meer dan een opsomming van wat iemand gaat doen en welke eisen je aan deze persoon stelt. Een toekomstige medewerker wil ook graag weten wat voor werkgever jij bent. Hoe de werkdag eruitziet. Of de werksfeer serieus is of dat er ook tijd is voor een dolletje. Hoe er wordt leidinggegeven. En, niet onbelangrijk, wat er tegenover staat.

 

Dat een vacature op internet komt, stelt bovendien eisen aan de lengte en leesbaarheid: de tekst mag niet te lang zijn en de indeling moet herkenbaar en 'scanbaar' zijn. Al deze aspecten combineer ik bij het opstellen van je vacaturetekst. Het resultaat? Een goed vindbare en scanbare vacature waarin jouw werkgeversmerk - je employer brand - goed tot uiting komt. Aantrekkelijk voor precies dié kandidaat die perfect bij jouw organisatie past.

“De droomkandidaat in beweging brengen met een wervende vacaturetekst? Wendy weet precies welke woorden te gebruiken om een latent werkzoekende om te buigen naar een actieve sollicitant. In onze samenwerking heb ik Wendy ervaren als een vakkundige, creatieve tekstschrijver die altijd haar afspraken nakomt.”
Nicole Tadema, trainer en spreker Scoren met woorden